skip to Main Content

Het Eigen Baas Traject ondersteunt cliënten in elke stap richting ondernemerschap vanuit een baan of een uitkering.

Vanuit onze jarenlange praktijk ervaring en het werken met klanten van Gemeenten en het UWV kunnen we je concrete en deskundig verder helpen in de voorbereidingsfase en begeleiding na de start. Voor het maken van het Ondernemingsplan werken wij samen met MKB-supportplan. Een handig gebruikersvriendelijk online programma wat inzicht geeft in de verschillende bouwstenen van een professioneel businessplan, marketing- en financieelplan.

In 10 tot 15 individuele sessies helpen wij mensen van droom naar onderneming. Samen koppelen we ambitie, passie en gezond verstand aan een nuchter en zakelijk plan. Wij doen dat met ervaring, maar vooral met intuïtie en gevoel. Onze ondernemerstest geeft aanvullende informatie op aandachtspunten in het Ondernemerschap. Lees meer

We lopen altijd een aantal vaste onderdelen langs:

Ambitie en passie
We beginnen bij het begin met een zoektocht naar ‘de binnenkant’:
 • Waar liggen mijn passie en ambitie?
 • Wat motiveert me?
 • Heb ik de vaardigheden om mijn plannen te realiseren?
 • Wil ik zelfstandig of in een franchiseformule ondernemen?
Naar een business plan
 • Hoe benader ik mijn markt?
 • Welke omzet en winst moet ik behalen?
 • Hoe ziet mijn privé-begroting eruit?
 • Hoe stel ik mijn ondernemingsplan op?
 • Hoe presenteer ik mijn ondernemingsplan?
De markt
Een ondernemer moet verkopen. Daarom doen we een grondige marktanalyse:
 • Hoe ziet de omgeving van mijn onderneming eruit?
 • Wie zijn mijn prospects?
 • Wie zijn mijn concurrenten?
 • Welke ontwikkelingen zijn er in mijn sector of branche?
Aan de slag
 • Hoe begin ik met het echte ondernemen?
 • Hoe ontwikkel ik van starter naar ondernemer?
Back To Top